Mars

1-3 mars var det många OTKare som var igång och tävlingsspelade.

I Västervik spelade Ida Cederqvist och Lykke Ödell Junior Jensson cup med stor framgång. Ida vann FS10 och Lykke kom trea i samma klass.

I Vimmerby vårcup spelade Alexander Bernsholt i PF12 och vann två matcher och förlorade två matcher och missade tyvärr finalen.

I Karlskronavakan gick det detta år lite tyngre än förra, men alla spelarna hade väldigt roligt tillsammans och det är kul med erfarenhetn att spela tennis mitt i natten.

KARLKRONAVAKAN
5/3-18

I helgen har ett gäng spelare från OTK varit i Karlskrona och spelat Karlskronavakan Wilson cup. En rolig tävling som pågår dygnet runt och man kan få spela matcher mitt i natten.
Bäst gick det för 12-åriga Emilia Karlsson som gick till semifinal i Flicksingel 13B. Hon spelade riktigt bra tennis och mötte stark motstånd, en match tog över två timmar innan Emilia lyckades vinna i matchtiebreak. Semifinalen blev lite för tuff men en tredjeplats är mycket bra.
Flera av ungdomarna testade att spela dubbel och Alex Skoglund,13, tog sig till semifinal tillsammans med kalmarspelaren Albert Georgsson i Pojkdubbel 14 år. Alex spelade även i singelklassen.

Chefstränare Richard Wagi är mycket nöjd med helgen
- Vi har haft en väldigt bra helg, Karlskronavakan är en rolig, lite annorlunda tävling där man kan få spela matcher mitt i natten. Bland annat spelade senioren Kent Josefsson matcher klockan 03 och 05, det blir ju lite annorlunda uppladdning för en sån match när man inte får sova så mycket. Det är det som gör denna tävlingen lite extra spännande, berättar han.
Vi hade ett par debutanter med oss och nämnas kan att Lukas Tvingsjö, spelade sin första bortatävling och vann första matchen, riktigt kul och något vi hoppas ger mersmak.
Även Filippa TvingsjöAlfred Hjort, Oliver Tvingsjö och Kent Josefsson spelade bra både i singelklasserna och i dubbel. Det hör inte till vanligheterna i tennis att man åker på såna här klubbresor tillsammans, så det var riktigt roligt att vi fick med oss så många spelare.

Uppdaterad: 27 SEP 2018 13:26 Skribent: Malin Eriksson Wenell