XL-bygg OPEN

Oskarshamnstidningen skriver om XL-bygg Open

http://www.barometern.se/sport/grusturneringspremiar-med-mersmak-for-otk/

Det har varit en mycket bra turnering för OTK, både arrangörsmässigt och sportsligt.Fler anmälningar till tävlingen än föregående år med spelare från bland annat Malmö, Stockholm och Gotland på plats. 48 spelare som tillsammans genomfört 72 matcher.

Resized_20180430_155634.jpeg

-Vi har precis som tidigt i våras fått mycket beröm för vår organisation och vårt tävlingsarrangemang, säger verksamhetschef Malin Larsson Wenell. Det är väldigt roligt att höra och vi märker att det är många som återkommer till oss. Det är precis det ryktet vi vill ha, en trevlig och proffsig förening dit spelare gärna vill komma och tävla. 

- Vi är väldigt nöjda över att vi kunnat genomföra tävlingen utomhus,  vi har haft tur med vädret, säger ordförande Henrik Carlsson. Vi blev väldigt försenade med förberedelserna på grund av den sena våren men tack vare duktig personal och många frivilla insatser lyckades vi få tre banor klara. Det är tufft att planera för en så här tidig gruspremiär, men när vi nu lyckades blev det oerhört bra. 

Många av hemmaspelarna har skördat stora framgångar i turneringen, där chefstränare Richard Wagi visade vägen och vann finalen i Herrsingel mot förra OTK-aren Magnus Höggren som numera spelar i Kalmar TK.
Alva Bernsholt stod för den andra hemmasegern när hon vann flicksingel 14 , tvåa blev OTK's Ajla Mekic.

Emilia Karlsson gick till final i flickor 12 men fick se sig besegrad av Altina Dobraj från Westervik efter en mycket tight match.
Alexander Bernsholt knep andraplatsen i Pojkar 10 framför klubbkamraten David Lidgren
I herrdubbel för 60+ var det idel OTKare som gjorde upp om titeln; Kai Ahlsén och Sven-Olof Kjellgren stod till slut som segrare.

Tränaren Richard är mycket nöjd med spelarnas insatser och tycker att det är glädjande att vi blir fler och fler spelare som börjar tävlingsspela. 
- Även om de inte vinner sina matcher så ser jag stora steg framåt i deras spel och jag hoppas att vi kan vara ännu fler oskarshamnsspelare i nästa stora hemmaturnering, Blå jungfruspelen i juli. Vårens träningsupplägg med mer fysträning och mer skarpa situationer har visat sig vara ett lyckodrag, säger han med ett leende

 

Storslam för syskon

Tre syskon Naeslund från Stockholms Allmänna Lawntennis Klubb, SALK, har spelat mycket bra under turneringen. Sara spelade bra i flickor 12 och slutade trea, ena brorsan Viktor vann finalen i pojkar 14 och den andra brodern Fredrik vann pojkar 12. Bröderna tog sig också till final i dubbelspel för pojkar 14 men mötte hårt motstånd och slutade tvåa efter Linus och Gustav från Vetlanda.