Johan, ny tränare i OTK

20180806_201510.jpeg

Den nya chefstränaren I OTK heter Johan Nyström och kommer från Jönköping.

Han är 48 år gammal och har sysslat med tennis i hela sitt liv, redan som sjuttonåring började han vara ledare och domare och har sedan dess jobbat  i flera föreningar och med projekt inom Svenska tennisförbundet.

Han har genomgått förbundets tennistränarutbildningar och har även en del pedagogisk utbildning, han har parallellt med tennisen jobbat i skolan.

Johan har under åren jobbat med spelare på alla nivåer, från minitennis upp till vuxenspelare, och är fortfarande själv aktiv spelare så vi hoppas att vi får se honom på banan här snart, kanske kan vi få lite fart på vårt gruppspel igen.

Du kan kontakta Johan på

mail: johan@oskarshamnstennisklubb.se
tel: 076-031 85 78

Richard ska sluta i OTK

Vi är ledsna att behöva meddela att Richard ska sluta hos oss efter sommaren. Han kommer att vara mycket saknad och vi önskar honom ett stort lycka till med nya tjänsten som Klubbutvecklingstränare på danska tennisförbundet. En verkligt häftig utmaning.

Men nu har vi sommaren och den stora höjdpunkten Blå jungfruspelen v.28 att se fram emot innan Richard flyttar

Har du några frågor, är du intresserad av att hjälpa till som tränare eller är du kanske vår nästa chefstränare, kontakta vår ordförande Henrik. 
Mer information kommer inom en snar framtid.

GDPR - nya dataskyddsförordningen

Med anledning av den nya förstärkta dataskyddsförordningen, GDPR, så vill vi informera Er om föreningens användande av era personuppgifter.

När man blir medlem i OTK behöver man uppge namn, adress, mailadress och fullständigt personnummer. Dessa används sedan för att registrera Er i vårat  medlemsregister som är anslutet till Riksidrottsförbundet. Era uppgifter matas in i något som heter Idrottonline, en nätbaserad plattform som ägs av RF. Det är bara tre personer i föreningen som har tillgång till detta register (kanslist, kassör och verksamhetschef). Anledningen till att vi behöver Era fullständiga personnummer är för att det i Ert medlemskap även ingår en försäkring som gäller under alla våra aktiviteter.
Det är också en kvalitetssäkring för de LOK-stödbidrag som som staten delar ut baserat på aktiviteter i föreningar. Ett fullgott medlemsregister minskar risken för att någon förening kan fuska med bidragen. En säkerhet både för förening och riksorganisationen.

Era uppgifter används också i vårt faktureringsystem, ett system som endast kanslist och kassör har tillgång till.
När det gäller licenser för tävlingsspelare så behandlas alla dessa data av Svenska Tennisförbundet och är alltså inga uppgifter OTK tar del av.
Vi lämnar inte ut några uppgifter till tredje part och det är bara den person som verkligen behöver ta del av uppgifterna som har tillgång till dem. Är du osäker på något så kontakta Malin så kan hon svara på Dina frågor.
Vi ser just nu över våra rutiner när det gäller utskick, anslag, utskrifter och publicering för att säkerställa att inga uppgifter når obehöriga.

Vi uppmanar Er att kontakta Malin om ni INTE vill att vi publicerar namn och bild på er eller era barn på sociala medier eller på anslag i hallen.

Malin: malin@oskarshamnstennisklubb.se  0702361897

 

XL-bygg OPEN

Oskarshamnstidningen skriver om XL-bygg Open

http://www.barometern.se/sport/grusturneringspremiar-med-mersmak-for-otk/

Det har varit en mycket bra turnering för OTK, både arrangörsmässigt och sportsligt.Fler anmälningar till tävlingen än föregående år med spelare från bland annat Malmö, Stockholm och Gotland på plats. 48 spelare som tillsammans genomfört 72 matcher.

Resized_20180430_155634.jpeg

-Vi har precis som tidigt i våras fått mycket beröm för vår organisation och vårt tävlingsarrangemang, säger verksamhetschef Malin Larsson Wenell. Det är väldigt roligt att höra och vi märker att det är många som återkommer till oss. Det är precis det ryktet vi vill ha, en trevlig och proffsig förening dit spelare gärna vill komma och tävla. 

- Vi är väldigt nöjda över att vi kunnat genomföra tävlingen utomhus,  vi har haft tur med vädret, säger ordförande Henrik Carlsson. Vi blev väldigt försenade med förberedelserna på grund av den sena våren men tack vare duktig personal och många frivilla insatser lyckades vi få tre banor klara. Det är tufft att planera för en så här tidig gruspremiär, men när vi nu lyckades blev det oerhört bra. 

Många av hemmaspelarna har skördat stora framgångar i turneringen, där chefstränare Richard Wagi visade vägen och vann finalen i Herrsingel mot förra OTK-aren Magnus Höggren som numera spelar i Kalmar TK.
Alva Bernsholt stod för den andra hemmasegern när hon vann flicksingel 14 , tvåa blev OTK's Ajla Mekic.

Emilia Karlsson gick till final i flickor 12 men fick se sig besegrad av Altina Dobraj från Westervik efter en mycket tight match.
Alexander Bernsholt knep andraplatsen i Pojkar 10 framför klubbkamraten David Lidgren
I herrdubbel för 60+ var det idel OTKare som gjorde upp om titeln; Kai Ahlsén och Sven-Olof Kjellgren stod till slut som segrare.

Tränaren Richard är mycket nöjd med spelarnas insatser och tycker att det är glädjande att vi blir fler och fler spelare som börjar tävlingsspela. 
- Även om de inte vinner sina matcher så ser jag stora steg framåt i deras spel och jag hoppas att vi kan vara ännu fler oskarshamnsspelare i nästa stora hemmaturnering, Blå jungfruspelen i juli. Vårens träningsupplägg med mer fysträning och mer skarpa situationer har visat sig vara ett lyckodrag, säger han med ett leende

 

Storslam för syskon

Tre syskon Naeslund från Stockholms Allmänna Lawntennis Klubb, SALK, har spelat mycket bra under turneringen. Sara spelade bra i flickor 12 och slutade trea, ena brorsan Viktor vann finalen i pojkar 14 och den andra brodern Fredrik vann pojkar 12. Bröderna tog sig också till final i dubbelspel för pojkar 14 men mötte hårt motstånd och slutade tvåa efter Linus och Gustav från Vetlanda.

Årmötet den 27 mars

Igår var det årsmöte i OTK, här kommer en kort resumé.

Till ny ordförande valdes Henrik Carlsson och styrelsen ser ut på följande sätt:
Susanne Wilander Lönnegren, Kai Ahlsén, Daniel Tvingsjö, Ola Årsjö, Ronnie Skoglund, Matti Wahlström samt nyval på Thomas Gräntz.
Suppleanter Lars Lindblom, Helena Lanner och Peter Nilsson.

Kontaktuppgifter till styrelse och kommittéer kommer snart att finnas tillgängliga

Matti Wahlström utsågs till hedersmedlem.

Styrelsen informerade om verksamheten som varit under 2017 samt den som planeras för 2018.
Mötet avslutades med kaffe och smörgåstårta.

Tack till er som kom.

DSC_6955.jpg

KARLSKRONAVAKAN

I helgen har ett gäng spelare från OTK varit i Karlskrona och spelat Karlskronavakan Wilson cup. En rolig tävling som pågår dygnet runt och man kan få spela matcher mitt i natten.
Bäst gick det för 12-åriga Emilia Karlsson som gick till semifinal i Flicksingel 13B. Hon spelade riktigt bra tennis och mötte stark motstånd, en match tog över två timmar innan Emilia lyckades vinna i matchtiebreak. Semifinalen blev lite för tuff men en tredjeplats är mycket bra.
Flera av ungdomarna testade att spela dubbel och Alex Skoglund,13, tog sig till semifinal tillsammans med kalmarspelaren Albert Georgsson i Pojkdubbel 14 år. Alex spelade även i singelklassen.

Chefstränare Richard Wagi är mycket nöjd med helgen
- Vi har haft en väldigt bra helg, Karlskronavakan är en rolig, lite annorlunda tävling där man kan få spela matcher mitt i natten. Bland annat spelade senioren Kent Josefsson matcher klockan 03 och 05, det blir ju lite annorlunda uppladdning för en sån match när man inte får sova så mycket. Det är det som gör denna tävlingen lite extra spännande, berättar han.
Vi hade ett par debutanter med oss och nämnas kan att Lukas Tvingsjö, spelade sin första bortatävling och vann första matchen, riktigt kul och något vi hoppas ger mersmak. 
Även Filippa TvingsjöAlfred Hjort, Oliver Tvingsjö och Kent Josefsson spelade bra både i singelklasserna och i dubbel. Det hör inte till vanligheterna i tennis att man åker på såna här klubbresor tillsammans, så det var riktigt roligt att vi fick med oss så många spelare.

Nästa tävling för några av våra ungdomsspelare blir Landskapsmatch Småland-Blekinge i Växjö 10-18 mars.

 

I helgen har Rebecka Sternisa Bellander varit i Stockholm på landslagsläger, en bra uppladdning inför att utlandssäsongen snart drar igång.

 Emilia blev trea i FS13 i Karlskrona   

Emilia blev trea i FS13 i Karlskrona

 

Gruppspel 2018

Nu är det snart dags för Gruppspelet att dra igång. Den 6/2 klockan 18.30-21.30 startar första omgången.
Det finns platser kvar, så tveka inte att anmäla Dig.

För dig som inte vet var Gruppspelet är så kan man lite enkelt förklara det som ett sorts seriespel där varje match är värd 2 poäng vid vinst och 1 poäng vid oavgjort. Man flyttas sedan upp och ner i seriesystemet beroende på poängskörd.
Spelet pågår fram till maj, när utesäsongen drar igång, då sammanställs resultaten.

Detta är ett roligt sätt att få lite spänning och tävlingskänsla i ditt spel, att spetsa till din vardagsträning lite. Så skicka in din anmälan direkt för att vara säker på att få en plats!

Anmälan och frågor till mats.hansson@saftbatteries.com

Resultat från Klubbmästerskapet 2017

Vi hade ett mycket bra KM under helgen, med många anmälda spelare och många roliga och jämna matcher.

- Många av ungdomarna gjorde sina allra första matcher och de spelade riktigt bra. Det är väldigt kul att se hur de utvecklas hela tiden. Nu ser vi verkligen fram emot nästa tävling som blir Raisko tenniscup som går av stapeln i tennishallen den 8-11 februari. En tävling som ingår i vintertouren och som har SuperElit-status och kommer locka flera rankade spelare till Oskarshamn. Ett mycket bra tillfälle för våra egna juniorspelare att se, lära och inspireras till egna stordåd, säger chefstränare Richard Wagi.

PRISTAGARE

Juniorsingel upp till 11 år:
1. Vincent Cederqvist
2. Alexander Bernsholt
3. Lukas Tvingsjö, Neo Lengyel, Alva Bernsholt, Elias Kjellgren, David Lidgren och Ajla Mekic

Juniorsingel 12-14 år:
1.Oliver Tvingsjö
2. Alex Skoglund
3. Emilia Karlsson, Marcus Holmgren, Rebecka Jerlartdz

Herrsingel:
1. Anders Yngve
2. Thomas Gräntz

Veterandubbel:
Efter en mycket tight match stod
Göran Öberg och Jan Pettersson som årets segrare

Herrdubbel:
1. Richard Wagi och Henrik Carlsson
2. Ronnie Skoglund och Anders Yngve

 

Specialdubbel:
1. Ronnie och Alex Skoglund
2. Henrik och Emilia Carlsson

 

 

Banbokning

Vi kommer nu vid årsskiftet att se över våra rutiner kring banbokning. Vi kommer att genomföra en översyn av allt spel i hallen och förhoppningsvis kunna höja beläggningsgraden samt komma till rätta med det fusk som tyvärr förekommer.
Vi kommer i fortsättningen vara mycket noga med att allt spel skall betalas i förväg och om detta inte följs så medför det straffavgifter. Vid flertalet upprepningar kan ytterligare åtgärder vidtas. Detta gäller även spel på banor som är bokade av företag, vid spel på dessa ska anställning vid aktuellt företag kunna påvisas.
OTK är en ideell förening och det är klubbens medlemmar som påverkas negativt om inte dessa regler följs. Tillsammans bygger vi OTK's verksamhet, låt oss göra det på ett bra sätt!

Ny verksamhetsansvarig i OTK

I början av november anställdes det en ny verksamhetsansvarig/klubbchef i Oskarshamns tennisklubb. Det är 34-åriga Malin Larsson Wenell som ska leda arbetet med att utveckla klubben framåt och se till att vi är en förening att räkna med.

Hon har många års erfarenhet av föreningsarbete både som anställd och med styrelseuppdrag i både förening och förbund, dock inom idrotten simning och inte inom tennis. Något som kan ses som en fördel, när det nu blir nya friska ögon som ser över verksamheten och som kan komma med helt nya idéer. Hon har en gedigen tränarbakgrund samt en pedagogisk examen från högskola som gör att hon kan stötta våra duktiga ledare i deras arbete om det behövs. 
Hennes huvudsakliga arbetsuppgifter blir att samordna alla ideella krafter vi har inom klubben och se till att vi syns och hörs ute i mediabruset. Med fokus på Riksidrottsförbundets nya strategi och SvTf's nya färdriktning som grund ska hon se till att vi blir attraktiva för alla!
Med sina utbildningar inom ledarskap, organisation och idrottsvetenskap blir hon en stor tillgång till OTK och något som vi hoppas ska bära frukt både sportsligt, ekonomiskt och socialt. 

Hon jobbar deltid nu ett tag, då hon har små barn hemma.

Om Malin:
Hon bor med man och tre barn ute vid havet på Mysingsö och skriker sig ofta hes i tv-soffan framför HV71's matcher. På fritiden är hon ideell simtränare och har tidigare även spelat handboll och ridit. Hon har dock aldrig spelat tennis, så vi hoppas på att få se henne i någon av våra vuxenkurser framöver.
Föreningsliv är väldigt viktigt för Malin, delaktighet skapar socialt kapital och är en grundstomme i vår demokrati.
Hon vill gärna lära känna många medlemmar, så ser du henne i hallen, stanna gärna och växla några ord.

Har du frågor eller förslag till Malin går hon att nå på 070-2361897 och malin@oskarshamnstennisklubb.se