KARLSKRONAVAKAN

I helgen har ett gäng spelare från OTK varit i Karlskrona och spelat Karlskronavakan Wilson cup. En rolig tävling som pågår dygnet runt och man kan få spela matcher mitt i natten.
Bäst gick det för 12-åriga Emilia Karlsson som gick till semifinal i Flicksingel 13B. Hon spelade riktigt bra tennis och mötte stark motstånd, en match tog över två timmar innan Emilia lyckades vinna i matchtiebreak. Semifinalen blev lite för tuff men en tredjeplats är mycket bra.
Flera av ungdomarna testade att spela dubbel och Alex Skoglund,13, tog sig till semifinal tillsammans med kalmarspelaren Albert Georgsson i Pojkdubbel 14 år. Alex spelade även i singelklassen.

Chefstränare Richard Wagi är mycket nöjd med helgen
- Vi har haft en väldigt bra helg, Karlskronavakan är en rolig, lite annorlunda tävling där man kan få spela matcher mitt i natten. Bland annat spelade senioren Kent Josefsson matcher klockan 03 och 05, det blir ju lite annorlunda uppladdning för en sån match när man inte får sova så mycket. Det är det som gör denna tävlingen lite extra spännande, berättar han.
Vi hade ett par debutanter med oss och nämnas kan att Lukas Tvingsjö, spelade sin första bortatävling och vann första matchen, riktigt kul och något vi hoppas ger mersmak. 
Även Filippa TvingsjöAlfred Hjort, Oliver Tvingsjö och Kent Josefsson spelade bra både i singelklasserna och i dubbel. Det hör inte till vanligheterna i tennis att man åker på såna här klubbresor tillsammans, så det var riktigt roligt att vi fick med oss så många spelare.

Nästa tävling för några av våra ungdomsspelare blir Landskapsmatch Småland-Blekinge i Växjö 10-18 mars.

 

I helgen har Rebecka Sternisa Bellander varit i Stockholm på landslagsläger, en bra uppladdning inför att utlandssäsongen snart drar igång.

 Emilia blev trea i FS13 i Karlskrona   

Emilia blev trea i FS13 i Karlskrona

 

Gruppspel 2018

Nu är det snart dags för Gruppspelet att dra igång. Den 6/2 klockan 18.30-21.30 startar första omgången.
Det finns platser kvar, så tveka inte att anmäla Dig.

För dig som inte vet var Gruppspelet är så kan man lite enkelt förklara det som ett sorts seriespel där varje match är värd 2 poäng vid vinst och 1 poäng vid oavgjort. Man flyttas sedan upp och ner i seriesystemet beroende på poängskörd.
Spelet pågår fram till maj, när utesäsongen drar igång, då sammanställs resultaten.

Detta är ett roligt sätt att få lite spänning och tävlingskänsla i ditt spel, att spetsa till din vardagsträning lite. Så skicka in din anmälan direkt för att vara säker på att få en plats!

Anmälan och frågor till mats.hansson@saftbatteries.com

Resultat från Klubbmästerskapet 2017

Vi hade ett mycket bra KM under helgen, med många anmälda spelare och många roliga och jämna matcher.

- Många av ungdomarna gjorde sina allra första matcher och de spelade riktigt bra. Det är väldigt kul att se hur de utvecklas hela tiden. Nu ser vi verkligen fram emot nästa tävling som blir Raisko tenniscup som går av stapeln i tennishallen den 8-11 februari. En tävling som ingår i vintertouren och som har SuperElit-status och kommer locka flera rankade spelare till Oskarshamn. Ett mycket bra tillfälle för våra egna juniorspelare att se, lära och inspireras till egna stordåd, säger chefstränare Richard Wagi.

PRISTAGARE

Juniorsingel upp till 11 år:
1. Vincent Cederqvist
2. Alexander Bernsholt
3. Lukas Tvingsjö, Neo Lengyel, Alva Bernsholt, Elias Kjellgren, David Lidgren och Ajla Mekic

Juniorsingel 12-14 år:
1.Oliver Tvingsjö
2. Alex Skoglund
3. Emilia Karlsson, Marcus Holmgren, Rebecka Jerlartdz

Herrsingel:
1. Anders Yngve
2. Thomas Gräntz

Veterandubbel:
Efter en mycket tight match stod
Göran Öberg och Jan Pettersson som årets segrare

Herrdubbel:
1. Richard Wagi och Henrik Carlsson
2. Ronnie Skoglund och Anders Yngve

 

Specialdubbel:
1. Ronnie och Alex Skoglund
2. Henrik och Emilia Carlsson

 

 

Banbokning

Vi kommer nu vid årsskiftet att se över våra rutiner kring banbokning. Vi kommer att genomföra en översyn av allt spel i hallen och förhoppningsvis kunna höja beläggningsgraden samt komma till rätta med det fusk som tyvärr förekommer.
Vi kommer i fortsättningen vara mycket noga med att allt spel skall betalas i förväg och om detta inte följs så medför det straffavgifter. Vid flertalet upprepningar kan ytterligare åtgärder vidtas. Detta gäller även spel på banor som är bokade av företag, vid spel på dessa ska anställning vid aktuellt företag kunna påvisas.
OTK är en ideell förening och det är klubbens medlemmar som påverkas negativt om inte dessa regler följs. Tillsammans bygger vi OTK's verksamhet, låt oss göra det på ett bra sätt!

Ny verksamhetsansvarig i OTK

I början av november anställdes det en ny verksamhetsansvarig/klubbchef i Oskarshamns tennisklubb. Det är 34-åriga Malin Larsson Wenell som ska leda arbetet med att utveckla klubben framåt och se till att vi är en förening att räkna med.

Hon har många års erfarenhet av föreningsarbete både som anställd och med styrelseuppdrag i både förening och förbund, dock inom idrotten simning och inte inom tennis. Något som kan ses som en fördel, när det nu blir nya friska ögon som ser över verksamheten och som kan komma med helt nya idéer. Hon har en gedigen tränarbakgrund samt en pedagogisk examen från högskola som gör att hon kan stötta våra duktiga ledare i deras arbete om det behövs. 
Hennes huvudsakliga arbetsuppgifter blir att samordna alla ideella krafter vi har inom klubben och se till att vi syns och hörs ute i mediabruset. Med fokus på Riksidrottsförbundets nya strategi och SvTf's nya färdriktning som grund ska hon se till att vi blir attraktiva för alla!
Med sina utbildningar inom ledarskap, organisation och idrottsvetenskap blir hon en stor tillgång till OTK och något som vi hoppas ska bära frukt både sportsligt, ekonomiskt och socialt. 

Hon jobbar deltid nu ett tag, då hon har små barn hemma.

Om Malin:
Hon bor med man och tre barn ute vid havet på Mysingsö och skriker sig ofta hes i tv-soffan framför HV71's matcher. På fritiden är hon ideell simtränare och har tidigare även spelat handboll och ridit. Hon har dock aldrig spelat tennis, så vi hoppas på att få se henne i någon av våra vuxenkurser framöver.
Föreningsliv är väldigt viktigt för Malin, delaktighet skapar socialt kapital och är en grundstomme i vår demokrati.
Hon vill gärna lära känna många medlemmar, så ser du henne i hallen, stanna gärna och växla några ord.

Har du frågor eller förslag till Malin går hon att nå på 070-2361897 och malin@oskarshamnstennisklubb.se